De ce trebuie sa-l prinzi pe Nils Frahm in concert la Electric Castle

De ce trebuie sa-l prinzi pe Nils Frahm in concert la Electric Castle

Anul ăsta o să ajung la toate concertele pe care vreau să le văd”, e ceva ce probabil ți-ai spus în gând măcar o dată înaintea unui festival. Și inevitabil nu ajungi să vezi toate trupele. De fapt, de la an la an parcă trebuie să faci concesii mai des. Ești din ce în ce mai curios de diversitatea muzicală cu cât înaintezi în vârsta, sure, dar și pentru că gestionarea timpului la un festival e o știință grea. Ai nevoie de răbdare, voință și puterea de a spune „nu” prietenilor care vor să meargă altundeva.

Ca să ajungi să-ți faci un program stabilit la minut pe toate zilele festivalului, ai nevoie de o pregătire care începe cu mult înainte de Ziua 0. Trebuie să ai în calcul toate elementele ecuației: ora la care începe concertul, cât timp faci de la o scenă la alta, prietenii care vor încerca să te convingă să renunți de la plan, că YOLO, voința de care o să ai nevoie să ocolești camioneta cu pancakes în drum spre show și lista cu artiștii pe care trebuie să-i vezi.

Artiștii se împart în două categorii: ăia care te fac să-ți cumperi bilet, adică preferații/headlinerii, și ăia de care ai auzit dar nu te-ai sinchisit să-i aprofundezi. Indiferent din ce categorie face parte Nils Frahm, unul dintre cei mai noi headlineri anunțați la Electric Castle 7, trebuie să fie pe primul loc în lista ta de „must see”. Uite, te ajut eu cu calendarul. Va cânta sâmbătă, 20 iulie, la Main Stage.

În cazul în care ești fan, știi deja ce ai de făcut. Dacă nu ești la curent cu output-ul lui, nu-i stres, uite de ce trebuie să-l prinzi pe berlinez în concert la Bonțida:
E un artist iubit de trei categorii diferite de fani ai muzicii

Nils Frahm e un compozitor, producător și pianist german care are un public foarte diversificat. Omul a studiat pianul timp de opt ani, ceea ce i-a adus aprecieri în rândul fanilor de jazz, datorită virtuozității sale. Pe lângă asta, Nils Frahm a experimentat dintotdeauna cu muzica electronică, la fel ca orice producător din Germania care se respectă. Deci o să dai de albumele lui și prin librăriile media ale unui iubitor de techno, de exemplu. Finally, are și destule elemente de muzică ambientală încât să fie de preferat pentru cei care ascultă genul ăsta de muzică. Deci sunt mari șanse să se întâmple asta:
O să-ți deschidă mintea și pentru alte stiluri muzicale

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2390&v=e1mHyj3lubQNils Frahm | A Winged Victory for the Sullen | BBC Proms 2015 | Full performance

E foarte posibil să mergi la Nils Frahm ca fan de muzică electronică și să pleci de acolo cu capul în telefon, pe Spotify, încercând să-ți actualizezi playlist-ul cu sonatele lui Chopin. Sau poți să mergi de curiozitate la concert, deși preferi ceva mai jazzy, și să mergi în direcția cortului de techno după. Schimbarea nu se va produce atât de repede, dar cu siguranță o să fii mai deschis și la alte genuri muzicale după show-ul lui. El nu se limitează la un singur gen de muzică și nici tu nu ar trebui să faci asta.

Combină analogul cu digitalul în concerte

Nils Frahm e un om care experimentează foarte mult cu sunetele. Și aici nu mă refer doar la partea stilistică. Artistul e cunos