Depeche Mode. Concertul anului pentru clujeni

Depeche Mode. Concertul anului pentru clujeni

Ziua lui Martin Gore si concertul Depeche Mode Cluj 2017

00 01 02 by © Ciprian Vladu? - www.cipane.com by © Ciprian Vladu? - www.cipane.com by © Ciprian Vladu? - www.cipane.com 06 by © Ciprian Vladu? - www.cipane.com by © Ciprian Vladu? - www.cipane.com by © Ciprian Vladu? - www.cipane.com by © Ciprian Vladu? - www.cipane.com by © Ciprian Vladu? - www.cipane.com by © Ciprian Vladu? - www.cipane.com by © Ciprian Vladu? - www.cipane.com by © Ciprian Vladu? - www.cipane.com by © Ciprian Vladu? - www.cipane.com 16 17 18 19 by © Ciprian Vladu? - www.cipane.com 21 22 23 24 25 26In sfarsit, Clujul isi confirma locul pe scena evenimentelor artistice de amploare. La scurta vreme dupa extraordinarul concert Dream Theater, Cluj Arena adaposteste mult asteptatul show Depeche Mode, parte a Global Spirit European Tour 2017. Cred ca nu exageram daca afirmam ca a fost unul din concertele marcante erei postcomuniste pentru clujeni.

Ultimul concert din turneul Depeche Mode s-a desfasurat in fata a 40,000 de fani veniti din toata tara. Bineinteles, spectacolul s-a ridicat la nivelul asteptarilor celor mai mari critici: Dave Gahan, in mare forma, a tinut publicul in priza pe tot parcursul reprezentatiei; Martin Gore ne-a incantat cu vocea sa in 2 melodii de o complexitate surprinzatoare; intreaga formatie a colaborat exceptional pe scena.

Unul din momentele “culminante” ale show-ului a fost acela in care cei 40,000 de fani i-au cantat “Happy Birthday!” lui Martin Gore, care a implinit in ziua concertului 56 de ani. Vazand energia pozitiva emisa de public, in joc a intrat si Dave Gahan, care l-a rugat pe Andy Fletcher sa sustina fanii prin acordurile melodiei Happy Birthday. Martin Gore, vizibil emotionat, a multumit publicului cu un zambet larg pe fata.

Organizarea a fost, de asemenea, de exceptie. De la intrarea in stadion, foarte fluent organizata, pana la pozitionarea strategica a ghiseelor de token-uri si a barurilor, participantilor nu le-a ramas decat sa se simta bine.

Publicul in sine a fost extrem de interesant: spre deosebire de alte concerte, in care “tiparul” publicului este predictibil, spectacolul Depeche Mode i-a strans pe toti, “cu mic cu mare”. Tineri, batrani, heavy-isti, depeche-isti, hipsteri sau casnice, toata paleta de personalitati si interese a fost reprezentata.

Concertul a fost, bineinteles, si un foarte bun mijloc de promovare a Clujului. Fanii au venit din toate colturile tarii, unii pentru o noapte sau doua, altii doar pentru cele 3-4 ore de concert.

In concluzie: organizare foarte buna, public minunat, un show Depeche Mode foarte reusit. Cluj, la mai multe astfel de evenimente!

Sursa foto: Emagic, Oana Pop, cipane.com

Lista completă a pieselor din concert:

Going Backwards

So Much Love

Barrel of a Gun

Pain That I’m Used To

Corrupt

In Your Room

World In My Eyes

Cover Me

Question of Lust

Home

Poison Heart

Where is The Revolution

Wrong

Everything Counts

Stripped

Enjoy The Silence

Never Let Me Down

Somebody

Walking in My Shoes

Heroes

I Feel You

Personal Jesus