Peste 6000 de oameni la prima editie Electric City

Peste 6000 de oameni la prima editie Electric City

CLUJ NAPOCA, 29 MARTIE A.C. – O declarație de forță pentru o seară, asta și-a dorit și a reușit să fie Electric City – Youth Day. Evenimentul derulat ieri la Cluj, sub egida „Cluj – Capitala Europeană a Tineretului”, a reușit să adune peste 6000 de oameni, mai mult decât s-a preconizat inițial. Prin intervențiile arhitecturale și prin zonele amenajate, organizatorii au reușit să pună cu adevărat în valoare noua Sală Polivalentă, folosindu-se de întregul potențial al acestui spațiu. Totul pentru a oferi participanților o experiență complexă, nu doar o serie de concerte.

„Clujul avea nevoie de un eveniment, indoor, mare care să dezmorțească orașul după iarnă. Electric City este un proiect pe care îl pregăteam de 2 ani, iar faptul că anul acesta Cluj este Capitala Europeană a Tineretului ne-a oferit contextul perfect să îl lansăm”, explică Teodor Negrea, directorul Boiler Events, organizatorul evenimentului.

Făcut după chipul și asemănarea fratelui mai mare, Electric Castle, evenimentul Electric City a activat rapid comunitatea din jurul festivalului din întreaga țară. În fața scenelor amplasate în Sala Polivalentă și Cluj Arena s-au aflat, aseară, tineri veniți special la Cluj pentru a vedea artiști precum Chase&Status, Waldeck, Akua Naru sau David August. „Tocmai această comunitate este cea care ne-a convins să sprijinim Electric City. Parteneriatul cu echipa EC pentru „Cluj 2015” este un exemplu care ilustrează foarte bine modul în care Capitala Europeană a Tineretului poate uni comunități care să activeze împreună. Suntem convinși că Electric City va continua cu succes mulți ani după 2015”, spune Diana Apan, director comunicare al programului Cluj 2015.

La Cluj, clujenii au prioritate. Electric City a fost deschis de Grimus, o alegere foarte bună pentru că trupa clujeană are un grup de fani foarte dedicați, ce au fost prezenți în fața Main Stage încă de la ora 18:00. Urma a confirmat ca trupele românești stau foarte bine pe scenă alături de numele de succes internaționale care i-au urmat. Akua Naru, Waldeck, All About She au propus stiluri foarte diferite publicului din Sala Polivalentă, însă la fel de bine primite fiecare. Chase and Status a fost punctul culminat pe scena principală, Kove și Jon Kennedy reușind, ulterior, să păstreze atmosfera la intensitate maximă până la ora 6 dimineața.

Activată din primul minut al evenimentului, scena Silent Disco, amenajată în sala de antrenament a Sălii Polivalente a fost un real succes! Zona a fost în permanență plină, foarte mulți oameni descoperind acum unul dintre cele mai de succes concepte ale Electric Castle.

Cluj Arena, prin scena amplasată în parcarea subterană, a dus numele „grele” din muzica electronică. O revelație pentru cei mai puțin familiarizați cu stilul, germanul David August și-a adunat fanii, deloc puțini, pentru un super show. Kollektiv Turmstrasse și ABC au ținut scena deschisă până dimineață. ElectricCity și-a închis porțile în această dimineață la ora 8. Până când vor redeschide porțile castelului din Bonțida, organizatorii promit, însă, noi evenimente care să țină publicul în ritm.

ElectricCity – Youth Day – un eveniment sub egida „Cluj, Capitala Europeană a Tineretului 2015”

Fotografiile au fost primite de la Oraganizatorii Evenimentului.

1 2 3 4 5 6 7 8 9