Fotografii de la concertul extraordinar Balkan Union – Trilok Gurtu – Mike Stern

Fotografii de la concertul extraordinar Balkan Union – Trilok Gurtu – Mike Stern

In 21 decembrie 2012, chitaristul Mike Stern, nominalizat de sase ori la premiul Grammy, si percutionistul indian Trilok Gurtu au sustinut un concert exraordinar impreuna cu muzicienii proiectului Balkan Union – proiect condus de Csaba Toth Bagi. Parte din Balkan Union, au mai concertat Maria Guessous Majda (vocal), Laszlo Mathe (bas), Zsolt Kasza (clape) și Akos Kertesz (baterie). Spectacolul a avut loc la Teatrul National din Cluj.

Presa locala din Cluj a numit acest concert ca fiind “apocaliptic”, “fenomenal”, “incredibil”. Concertul a fost, intr-adevar, un orgasm muzical pentru melomanii din sala teatrului. Proiect, muzicieni, muzica si sunet formidabil. Am fost martori la un spectacol jazz-fusion, cu elemente est-europene, balcanice si indiene condimentate cu solourile de chitara ale lui Mike Stern. In partea a doua a concertului a fost randul lui Trilok Gurtu. Despre performance-ul lui nu avem ce scrie. Adica avem, dar nu se poate exprima in cuvinte momentul lui de solo.

Ne pare rau ca in Cluj nu se tine macar lunar un concert de nivelul Trilok-Stern-Balkan Union. Acesti muzicieni au fost adusi in Cluj de Diesel Events (care, fara intentia de a le face reclama, trebuie sa mentionez ca au adus si alte trupe de renume in Cluj – pentru detalii verificati site-ul lor sau pagina lor de facebook), si nu de Primaria Cluj sau Consiliul Judetean. Ei au fost probabil ocupati cu aducerea lui Hrusca si Fuego, sau poate ca au considerat ca Balkan Union nu se ridica la standardele muzicale marca Hrusca sau Fuego.

Teatrul aproape plin a demonstrat ca in Cluj mai sunt iubitori de muzica buna, melomani care, in ciuda faptului ca pretul biletelor era cam piperat, au participat la acest eveniment muzical. Poate ar fi indicat ca si conducerea politica a Clujului sa-si angajeze un consilier pe directia asta si sa ne testeze interesul pentru astfel de evenimente culturale, mai ales ca in 2015 Clujul va deveni Capitala Culturala Europeana a Tineretului.

 

00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13