Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Cel mai nou proiect realizat de TransilvanArt a fost realizat pentru Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj.

In cadrul proiectului „Facilitati moderne de acces la valorile multiculturalismului si diversitatii culturale”, proiect finantat de catre Administratia Fondului Cultural National, am realizat o serie de panorame sferice si tururi virtuale.

Proiectul a durat circa 3 luni si a avut mai multe faze. In prima faza, am creat 50 de panorame sferice in Parcul Etnografic “Romulus Vuia” din Cluj. Panoramele au fost realizate in interiorul celor mai interesante case din Parc si in zonele cu vedere spre casele traditionale. Ulterior, aceste 50 de panorame 360 de grade au fost integrate in 2 tururi virtuale (zona cu gospodarii si zona cu instalatii tehnice).

A doua faza a proiectului s-a finalizat prin predarea a 20 de panorame sferice realizate in Sectia Pavilionara a Muzeului Etnografic din Cluj. Panoramele, integrate intr-un tur virtual, prezinta etajul 1, etajul 2, curtea Muzeului si restaurantul traditional de la subsol.

In faza a treia a proiectului am realizat 11 panorame sferice despre obiective culturale si biserici istorice din Cluj. Acestea au fost integrate intr-un tur virtual ce are la baza harta Clujului, pentru a facilita identificarea locatiei obiectivelor incluse in proiect.

Tururile virtuale pot fi vizualizate in portofoliul TransilvanArt: